Ogłoszenie Ogłoszenie Module
Collapse
No announcement yet.
Elegancja czy dobre jedzenie Page Title Module
Move Usuń Collapse
X
Szczegóły konwersacji Module
Collapse
  • Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
Nowy post

  • Elegancja czy dobre jedzenie

    No wlascie czy lepiej postawic na lniane serwetki i kieliszki do picia wody a niewielkie porcje lecz pieknie podane
    czy normalne przygotowanie stołow a dobre i duzo jedzenia ??
    na co powinno sie postawic
    sama nie wiem ??

  • #2
    Hmm...a nie można tego razem? nie wiem jak robi się wesela w Twoich stronach. U mnie na Śląsku przeważnie robi się wesele w Domu Przyjęć/restauracji, gdzie płaci się za osobę i wszystko przygotują. Jest na takich weselach elegancko, pięknie stół przykryty, serwetki też i jedzenie też się zmieści na takim stole. Kelnerki tak rozmieszczają jedzenie żeby każdy swobodnie sięgnął i zeby wszystko co ma być w danym momencie było. Więc według mnie można połączyć elegancję z dobrym jedzeniem.

    Comment


    • #3
      wiesz co mysle,ze Pleciudze chodzilo,ze czasem w drogich lokalach jest bardzo znikoma ilosc jedzenia, porcje male , jedzenie porcjowane
      wszystko wyglada przepieknie luxusowo ale jedzonka malo
      a w normalniejszych knajpkach jes5t mniej luxusowo ale wiecej jedzonka

      tak jest czesto

      Comment


      • #4
        ja bym wybrała, mało, a pysznie i wykwintnie, ale to zależy od gości - jak wujkowie lubią sobie pojeść, to już wiadomo, że takie rozwiązanie odpada

        kieruj się gośćmi!

        Comment


        • #5
          Nie sądzę, że w lokalach jest mała ilość jedzenia...chyba, że w Waszych stronach wygląda to inaczej niż u mnie. Menu ustala się przed ślubem, byłam na weselach w Domach Przyjęć i jedzenia było aż za dużo. Nie obiedzie przykładowo nie było porcjowanych dań, tylko normalnie w półmiskach, talerzach, każdy brał ile chciał. Jak zabrakło - kelnerka donosiła. Mojej przyszłej szwagierce teraz na weselu jedzenia jeszcze zostalo, dostali zapakowane mięsa, tak, że jeszcze w poniedziałek mieli obiadek

          Comment


          • #6
            To zależy od standardu miejsca, jeżeli jest wykwintne, każdy dostaje gotową już porcję i faktycznie porcje nie sa duże, bo to nieeleganckie.
            Ale to już wiadomo, przy wyborze miejsca.

            Comment


            • #7
              Ja bym jednak postawiła na elegancję, a jedzenia jeśli będzie mało ale ładnie podane i smaczne to jeszcze milej goście będą je wspominać

              Comment


              • #8
                popieram , że elegancja jest ważna ale jak będzie mało to ludzie wcześniej się opiją i będzie bardzo wesoło

                Comment


                • #9
                  Z doswiadczenia wiem ze ludzie na wesele przychodza po to zeby popic i pojesc wiec nie jest dopuszczalne u mnie zeby dostali jakies mikroskopijne porcyjki.
                  Mozne byc i elegancko i jedzenie na polmiskach gdzie kazdy bedzie mogl wziasc to co lubi i ile chce a nie ze dostanie na talerzyku mini porcje czegos czego nawet do ust nie wlozy

                  Comment


                  • #10
                    jedzenie na półmiskach to bardzo dobry pomysł bo porcjowane jedzenie powoduje, że ludzie mają niedosyt "jedzeniowy".

                    Comment


                    • #11
                      Myślę, że można pogodzić i elegancję, i dobre jedzenie. Restauracja, w której będzie moje wesele, jest naprawdę elegancka, a jednocześnie słynie z dobrego jedzenia. Jedzenie jest w dużych ilościach, ale bardzo elegancko podane, przyozdobione. Gości obsługuje dwóch bardzo eleganckich kelnerów, talerze wymieniane są bardzo często, więc nie tworzy się efekt bałaganu. Kompromis elegancji z dobrym żarełkiem

                      Comment


                      • #12
                        Nasze wesele (przyjęcie) potrwa od 18 do 02:00.. To nasz świadomy wybór, rezygnujemy z hucznego wesela na rzecz podróży poślubnej, a przede wszystkim mieszkania, które kupiliśmy w stanie "surowym"
                        Poradźcie dziewczyny i dań na ciepło podać ? Myślę o 3 + jakaś zupka

                        Comment


                        • #13
                          Trzy dania na ciepło w tak krótkim czasie? Chyba za dużo... Ja bym postawiła chyba na jedno obiadowe na początku (zupa+coś mięsnego), trochę garmażerki i sałatek, a na końcu jakiś barszcz z krokietem czy miseczka bueff strogonov na koniec

                          Comment

                          Working...
                          X